Tuesday, October 8, 2019

PART 1 : Anak Kedua Focal Seizure For Investigation


Bila sebut pasal anak, semua orang nak anak ramai baru meriah rumah. Sama dengan situasi Faizah jugak sebab fikir bila dah tua anak-anak will have their own life (job), family etc.

To be honest, my pregnancy journey not very good. First baby suspect IUGR, my Hb drop to 10.4 and I gave birth to my daughter at 35weeks 5days weighing 2.15kg. Borderline premature. Admitted to NICU for 7 days due to hypoglycemia and jaundice. Day 41 baru free from jaundice and few blood test has been done. Masa admit NICU Dr cakap white blood cell reading tak cantik suspect kanser. I almost freaked out sampai lah Pakar Pead cakap maybe sebab baby borderline prem so reading macam tu. TSH pun tak cantik and Dr cakap kalau still tak okay maybe kena start medication. Alhamdulillah sekarang kakak dah 4 years and no medical issues except admitted to ward (2 kali) due to tonsillitis.

After that pregnant second baby (Adik), masa 24weeks Dr buat scan nampak ada isolated echogenic foci dekat left ventricle. Serious cuak gila masa tu. Ada kemungkinan my baby will have Down Syndrome. Lepas buat detail scan dekat private, Alhamdulillah benda tu common untuk jadi dekat Asian dan akan hilang sendiri unless ada foci dekat kidney atau fetal growth tak cantik memang suspect Down Syndrome. Dr suspect adik IUGR pulak lepas tu and plan induce.

Tapi Allah Maha Mengetahui, pergi P&C Hosp Ampang Dr cakap ada contraction, bila check dah 3cm so tak perlu induce dan kena admit wad. Since kakak EMLSCS, plan adik nak VBAC. Alhamdulillah Dr allow VBAC tapi kalau condition mother and baby tak okay bila contraction Dr akan proceed with Czer. Bersalin dekat adik 37weeks 1 day weighing 2.67kg! Dr pelik macam mana sebelum ni dekat klinik Dr cakap IUGR. Tapi  hari ketiga Adik kena admit NICU sebab CRP 12 kena on antibiotics for 3 days. Day 3 admission adik demam so up lagi antibiotics for 5 days.

Tapi kisah Adik bukan setakat tu je, masa adik 3 bulan ada MO Pead tegur kulit adik kering macam Eczema. Tapi Faizah denied sampai la nampak macam makin teruk so bawak pegi Pakar Kulit untuk mintak opinion ( Klinik Kulit Saleh dekat Taman Permata)

Dan Dr cakap memang Atopic Eczema. Masa tu tak baca sangat pasal Eczema so memang balun je sapu hydrocort dekat adik. Yup it works tapi once you stop using it akan flare teruk Eczema tu. Jadi alternatif lain, Faizah stop dan guna produk lain. You name it, almost semua produk guna tapi tak berkesan. Sampai la guna krim Remdii and add on supplement (Mealshake dan Omega Guard Shaklee) Alhamdulillah now Adik free from Eczema.

To be continue.......

Saturday, March 9, 2019

YOUTH Shaklee - Skincare Terbaik 2019 Pelbagai Peringkat Usia

Penat mencuba pelbagai produk penjagaan muka tapi hasilnya mampu bertahan sekejap kemudian muka breakout teruk! Siapa pernah melalui semua ni? Faizah salah seorang dari mangsa produk sampah dan timbang kilo. Sepanjang penggunaan muka memang flawless tapi bila stop terus jerawat penuh satu muka. Mujur Ogos 2017 Shaklee umumkan untuk launch new skincare iaitu YOUTH yang menggantikan Nutriwhite. Excited kan? Sanggup Faizah join kutu semata-mata nak dapatkan YOUTH ni.


Apa beza Youth Skincare dengan produk lain? Sampai ada yang sanggup habiskan duit RM600-RM1700 untuk dapatkan fullset Youth atau starter set Youth ni.




1) Produk Youth 100% Vegan

2) Youth adalah produk Cruelty FREE (tidak diuji ke atas haiwan)

3) Youth bebas daripada 2500 bahan kimia dan bahan penjagaan kulit yang berbahaya

4) Youth telah terbukti mampu mempercepatkan pembaharuan sel kulit 10x  ganda lebih cepat berbanding biasa


Apa bahan yang terdapat dalam Youth sehingga ia sangat berkesan kepada semua golongan tanpa mengira peringkat umur dan jantina?




  1. Apple Cell Extract & Gentle Vitamin A – apple cell merupakan sel yang hampir sama dengan sel kulit manusia thats why ia sangat berkesan untuk mempercepatkan kadar pembaharuan sel kulit dan kedua-dua bahan ini berfungsi untuk menyegar dan melembut
  2. Schisandra Chinensis Fruit Extract – berfungsi untuk menyokong struktur kulit muda dan memberi khasiat kepada kulit.
  3. Vital Repair+ (Vitamins, Botanicals) – untuk melawan radikal bebas dan memberi perlindungan kepada kulit.
  4. Lotus Japonicus Extract – untuk menyokong penghasilan kolagen dan elastin dan memberikan ketegangan tanpa kedutan kepada kulit.
  5. Muscadine Grape Polyphenols – untuk melindungi kolagen dan elastin serta perlindungan berkesan ke atas kulit.


Dengan Fullset Youth apa yang anda akan dapat?


1) Luminous Gel Oil Cleanser sebagai pencuci muka/makeup remover Youth. Berfungsi untuk polish, purify dan prepare kulit agar lebih glowing. Apa yang bagusnya pencuci ni ia tak berbuih berbanding pencuci lain.

2) Perfecting Skin Toner sebagai toner untuk menanggalkan kulit mati, menghidratkan kulit serta menyihatkan kulit agar lebih glowing

3) Age Defense Moisturiser SPF50 sebagai pelembab & sunblock

4) Youth Activating Serum sebagai serum yang bertindak aktif 10x ganda untuk memperbaharui dan meremajakan kulit agar sentiasa kelihatan muda

5) Radiance C + E sebagai pencerah dan pemudar garisan penuaan serta tanda penuaan seperti jeragat, memperbaiki tekstur serta tona kulit

6) Advanced Renewal Night Cream (Light @ Rich) sebagai krim malam untuk menyokong pembaharuan sel kulit agar kulit sentiasa kelihatan muda, halus dan bercahaya


Apa yang anda akan dapat dalam Starter Set Shaklee?

1) Luminous Gel Oil Cleanser sebagai pencuci muka
2) Perfecting Skin Toner sebagai toner
3) Age Defense Moisturiser SPF50 sebagai pelembab & sunblock
6) Advanced Renewal Night Cream (Light @ Rich) sebagai krim malam 


**Eksklusif untuk customer Faizah sahaja akan Faizah cadangkan Night Cream manakah yang sesuai dan cara pemakaian yang betul untuk dapat kesan yang 100% 


Testimoni Youth Shaklee Skincare





Bagaimana anda nak dapatkan Youth Shaklee Skincare?

Hubungi
 Faizah : SID 1284004
Wasap : 010 6690415 (klik untuk direct link wasap)
Instagram : faizahfyn
Youtube channel : faizahfyn

PART 1 : Anak Kedua Focal Seizure For Investigation

Bila sebut pasal anak, semua orang nak anak ramai baru meriah rumah. Sama dengan situasi Faizah jugak sebab fikir bila dah tua anak-anak ...